Eduskunnan talousvaliokunta matkustaa Meksikoon ja Kuubaan

15.3.2016

Eduskunnan talousvaliokunta matkustaa Meksikoon ja Kuubaan 8.-17. maaliskuuta. Matkan aiheena ovat maiden kahdenväliset suhteet ja ajankohtaiset talouskysymykset sekä kaupallisten suhteiden kehittäminen. Valiokunta tutustuu myös kummankin maan rahoitusmarkkinoihin ja tutkimussektoriin.

Meksikossa valiokunta keskustelee sekä edustajainhuoneen että senaatin jäsenten kanssa maiden kahdenvälisistä suhteista, televiestintäalan reformista ja 4G-hankkeesta.

Ohjelmaan sisältyy myös tapaamisia Meksikossa toimivien suomalaisten liike-elämän edustajien kanssa. Valiokunta vierailee lisäksi muun muassa Meksikon keskuspankissa ja UNAM-yliopistossa.

Kuuban vierailukohteita ovat muun muassa maan parlamentti, ulkomaankauppaministeriö, kauppakamari sekä Marielin erityiskehitysalue. Valiokunta käy myös Kuuban keskuspankissa sekä Havannan yliopistossa.

Matkalle osallistuvat puheenjohtaja Kaj Turunen (ps.), varapuheenjohtaja Harri Jaskari (kok.), Hannu Hoskonen (kesk.), Eero Lehti (kok.), Martti Mölsä (ps.), Arto Pirttilahti (kesk.), Ville Skinnari (sd.), Joakim Strand (r.) ja Antero Vartia (vihr.).

Artikkeli: Turun Sanomat