Finpro ja suomalainen Casa Finlandesa Oy yhteistyöhön Cleantech-viennin edistämiseksi Kuubassa

30.5.2016


Finpro ja Casa Finlandesa ovat päättäneet yhteistyöstä Cleantech-viennin edistämisestä Havannan kansainvälisillä Trade -messuilla 30.10. – 4.11.2016 (FIHAV2016). Yhteistyön tarkoituksena on vauhdittaa ja luoda lisäedellytyksiä suomalaisen Cleantechin viennin edistämishankkeille Kuuban avautuville markkinoille.

Yhteistyöllä edistetään suoraa liiketoimintaa ja levitetään tietoa suomalaisen Cleantechin, eli energia- ja ympäristöliiketoiminnan huippuosaamisesta.

Suomen hallituksen strategian mukaan Cleantech on nostettu Suomen maabrändin kärkiteemaksi. Kansainvälisillä foorumeilla, kuten Havannan FIHAV2016-messut, ja vienninedistämismatkoilla vahvistetaan yhteistä viestiä Suomesta Cleantechin kärkimaana. Team Finland teki ensimmäisen Kuubaan suuntautuneen virallisen yritysdelegaatiomatkan maaliskuussa 2016. Matkalle osallistui mm. Cleantech -yrityksiä sekä Eduskunnan talousvaliokunta. Vierailukohteita olivat. mm maan parlamentti, ulkomaankauppaministeriö, kauppakamari sekä Marielin erityiskehitysalue. Casa Finlandesa osallistui myös matkalle ja oli Finpron apuna em. tapaamisten järjestelyissä.

Casa Finlandesa osallistui historiallisesti ensimmäisenä suomalaisena yrityksenä Havannan Trade-messuille vuonna 2015 kartoittaen valtavia investointi- ja liiketoimintamahdollisuuksia Kuuban siirtyessä uudelle aikakaudelle. Havannan messuille osallistumiseen on monta syytä – Kuubassa on valtava markkinapotentiaali, ja messut ovat todistetusti osa kasvustrategiaa kansainvälisille yrityksille, jotka haluavat avata ovia Kuuban markkinoille ja solmia kauppasopimuksia. Kuubalaiset ostajat pitävät messuille osallistumista osana esivalintaprosessia, joka vahvistaa kv. tuotemerkin mainetta ja tasoa kuubalaisten kaupallisissa intresseissä.

Vuoden 2016 FIHAV -messuille odotetaan n. 1000 yritystä 70 maasta, Pohjois-Amerikkalaisten yritysten määrän noustessa viime vuoden 25:stä jopa 400:aan.

 

Lisätiedot messuista: www.casafinlandesa.fi